Historie

Cannes 2002

Het begon allemaal op een nieuwjaarsbijeenkomst in 1994 van de Rotary Club Roermond Maas en Roer, waarvan Ad Parmentier, Jan Kerkhoffs, Joris Wirtz en René Hamers lid waren. Al gauw bleek dat zij allemaal vrij aardig een instrument konden bespelen.

Hun eerste nummertjes hadden meteen succes en ze gingen op zoek naar meer muzikale leden. Gilion van Lierop en Jan Jongen gingen meedoen en de Dixie Stompers waren gevormd.
Toen pianist Willem Zijl vertrok vonden ze gelukkig Toine Hendrickx bereid om mee te doen. Trompettist Fred Geurts kwam de gelederen versterken en percussionist Mark Jacobs hielp met het juiste ritme. Klarinettist Jan van Gaalen maakte de samenstelling compleet.

De band richt zich voornamelijk op Dixieland muziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw en bestaat op dit moment uit 7 man te weten:

Jan van GaalenKlarinet
Fred GeurtsTrompet, Cornet, Bugel en zang
Gilion van LieropTrombone
Toine HendrickxToetsen
Joris WirtzBanjo, gitaar en zang
Mark JacobsSlagwerk
Ad ParmentierSousafoon

Waar nodig zorgen de dames Renée van Lierop en Evelyn Parmentier voor de bediening van de geluidsinstallatie en houden sterkte, balans en toon op het juiste niveau.
De band ontleent haar naam aan The Dixie Stompers uit 1921, een pseudoniem voor het Fletcher Henderon Orchestra.

De band heeft de Stichting Dixie Stompers Holland gevormd met als doel om de Dixieland muziek te behouden en spant zich in om deze muziek onder de aandacht van de jeugd te brengen.